Drodzy Użytkownicy,
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.
W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.
Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.
Regulamin i rozporządzenie
Pozdrawiamy,
Administracja forum
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.
W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.
Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.
Regulamin i rozporządzenie
Pozdrawiamy,
Administracja forum
VIS z e-gun
Moderator: Moderatorzy WBP
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Status: Offline
Re: VIS z e-gun
Czy coś się stało ? Od dwóch miesięcy nie widzę na e-gunie ani jednego Polskiego VISa ?
Ostatni z orzełkiem został zakupiony w grudniu przez mojego brata i podarowany mi do Polski,
czy ktoś wie co może być przyczyną ?
Możecie podać mi strony na których można zakupić , Polskie VISy (oczywiście w przyzwoitym stanie) ?
Ostatni z orzełkiem został zakupiony w grudniu przez mojego brata i podarowany mi do Polski,
Możecie podać mi strony na których można zakupić , Polskie VISy (oczywiście w przyzwoitym stanie) ?
-
tomek5 pisze:Czy coś się stało ? Od dwóch miesięcy nie widzę na e-gunie ani jednego Polskiego VISa ?
Pewnie poszły do oksydowania... Za parę miesięcy wrócą wypicowane jako nówki sztuki wprost z fabryki

- POLARMS
Hahaha!! Pan arcus wzniósł się na kolejny level. Już nie pluje na aktualnie wystawianego ViSa. On już pluje na te jeszcze nie wystawione
Autentycznie - nie możemy wyjść z podziwu. Osoba, która opluła pięknego, okupacyjnego, prealfabetycznego ViSa - wystawianego ostatnio na Egun - w pięknej, oryginalnej oksydzie - która to osoba pojęcia o temacie nie ma - bez żadnego wstydu popycha kolejne bzdury - i próbuje infekować swoją ignorancją czytających
Czy możemy kogoś poprosić o linka do tej aukcji z Egun? Nam już uciekł z "Mein eGun", a w tym wątku go nie ma.
Wstawimy zdjęcia tego ViSa tutaj, póki ta aukcja jest jeszcze osiągalna.... Będzie to znakomity dowód na znane spostrzeżnie Stanisława Lema
Edit - nie prealfabetycznego, tylko z serii A.

Autentycznie - nie możemy wyjść z podziwu. Osoba, która opluła pięknego, okupacyjnego, prealfabetycznego ViSa - wystawianego ostatnio na Egun - w pięknej, oryginalnej oksydzie - która to osoba pojęcia o temacie nie ma - bez żadnego wstydu popycha kolejne bzdury - i próbuje infekować swoją ignorancją czytających

Czy możemy kogoś poprosić o linka do tej aukcji z Egun? Nam już uciekł z "Mein eGun", a w tym wątku go nie ma.
Wstawimy zdjęcia tego ViSa tutaj, póki ta aukcja jest jeszcze osiągalna.... Będzie to znakomity dowód na znane spostrzeżnie Stanisława Lema

Edit - nie prealfabetycznego, tylko z serii A.
Ostatnio zmieniony 2018-02-12, 22:10 przez POLARMS, łącznie zmieniany 1 raz.
- POLARMS
A tak jeszcze na dziś wieczór - link do interesującej wypowiedzi. To taka ilustracja kompetencji:
viewtopic.php?f=124&t=164203&p=1774056#p1774056
My nie znamy tego ViSa z Wlkp., nie wiemy o co chodzi, nie wiemy nic o jego oryginalności....
Ale - jeżeli ktoś nie ma pojęcia o fakcie składania ViSów z części niezgodnych numerycznie w pewnym okresie produkcji.... I nazywa to opowieściami z mchu i paproci.... A za chwilę, w innym wypadku "mądrze" i ze swadą wypowiada się o oryginalności jakiegoś ViSa.. To.... To sami Państwo widzicie
viewtopic.php?f=124&t=164203&p=1774056#p1774056
My nie znamy tego ViSa z Wlkp., nie wiemy o co chodzi, nie wiemy nic o jego oryginalności....
Ale - jeżeli ktoś nie ma pojęcia o fakcie składania ViSów z części niezgodnych numerycznie w pewnym okresie produkcji.... I nazywa to opowieściami z mchu i paproci.... A za chwilę, w innym wypadku "mądrze" i ze swadą wypowiada się o oryginalności jakiegoś ViSa.. To.... To sami Państwo widzicie

Ostatnio zmieniony 2018-02-12, 22:01 przez POLARMS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shooter7
mowisz i masz
http://www.egun.de/market/item.php?id=6805350
Mam nadzieje, ze o tego chodzi ?
Poprzedniego lyknal Waldek 58 za cos 1200,- Jurkow
tu aktualna lista
http://www.egun.de/market/list_items.ph ... om&quick=1

http://www.egun.de/market/item.php?id=6805350
Mam nadzieje, ze o tego chodzi ?
Poprzedniego lyknal Waldek 58 za cos 1200,- Jurkow
tu aktualna lista
http://www.egun.de/market/list_items.ph ... om&quick=1

- POLARMS
-
Cóż Panowie POLARMS obrażanie interlokutorów w żaden sposóbe nie wzmocni Waszej argumentacji, a wręcz przeciwnie. Szacunku na forum w ten sposób nie zyskacie niezależnie od tego ile broni przeszło przez Wasz sklep - czym się tak szczycicie. Na mnie Wasze impertynencje nie robią większego wrażenia - miano ignoranta od Was otrzymało już tak wielu na forum że dołączę do całkiem interesującego grona. Nie będę wdawał się w polemikę na takim poziomie ale zachowam swoje zdanie na temat szybko rosnącej bańki jaką stało się kupowanie VISÓW
-
- Shooter7
arcus pisze:Cóż Panowie POLARMS obrażanie interlokutorów w żaden sposóbe nie wzmocni Waszej argumentacji, a wręcz przeciwnie. Szacunku na forum w ten sposób nie zyskacie niezależnie od tego ile broni przeszło przez Wasz sklep - czym się tak szczycicie. Na mnie Wasze impertynencje nie robią większego wrażenia - miano ignoranta od Was otrzymało już tak wielu na forum że dołączę do całkiem interesującego grona. Nie będę wdawał się w polemikę na takim poziomie ale zachowam swoje zdanie na temat szybko rosnącej bańki jaką stało się kupowanie VISÓW
Moze spojrzyj na to z innej strony.
Przychodzi do Ciebie ktos kto w zakresie Twojego wyksztalcenia / zawodu / profesji opowiada Ci bzdury, jak reagujesz ? / Co odpowiadasz ?
Sie wali babola, sie do tego przyznaje i nabywa troche pokory.
Cytujac klasyka
- " ale pan znal karate "
- zawsze znajdzie sie ktos kto umie lepiej

-
Jako założyciel tego tematu proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Czy wiecie dlaczego od dwóch miesięcy nie widać na aukcjach VISów z orzełkiem ?
Bajki o oksydowaniu przed sprzedażą proszę sobie darować.
Ktoś w tym wątku pisał jak niemcy się chwalili ,że znaleźli sposób na podbijanie cen Polskich VISów - więc gdzie one są ?
Jestem zainteresowany orginalnym magazynkiem i wyciorem z odbiorem G2.
Jeżeli ktoś ma i chciałby się pozbyć to proszę o wiadomość na priv.
Bajki o oksydowaniu przed sprzedażą proszę sobie darować.
Ktoś w tym wątku pisał jak niemcy się chwalili ,że znaleźli sposób na podbijanie cen Polskich VISów - więc gdzie one są ?
Jestem zainteresowany orginalnym magazynkiem i wyciorem z odbiorem G2.
Jeżeli ktoś ma i chciałby się pozbyć to proszę o wiadomość na priv.
-
tomek5 pisze:Ktoś w tym wątku pisał jak niemcy się chwalili ,że znaleźli sposób na podbijanie cen Polskich VISów - więc gdzie one są ?
Na e-gun masz teraz chyba z 8 VISów. Fakt, wszystkie "niemieckie". Ale z perspektywy ew. sprzedających, to całkiem dużo, i pewnie nie chcą sobie robić konkurencji. Sam bym tak zrobił i po prostu poczekał

Za to zobacz sobie opis do aukcji, gdzie ktoś sprzedaje same magazynki: "Keine kopie aus Bulgarien, China und andere".

.22LR / 9x18 / 9x19 / 7.62x25 / .38 / .357 / .45ACP / 5.45x39 / 7.62x39 / .308 WIN / 7.62x54R / 12GA
- Shooter7
tomek5 pisze:Jako założyciel tego tematu proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Tak miedzy nami, kto ma Ci na to pytanie powaznie odpowiedziec ?
Handlarze ktorzy wystawiaja bron na aukcji wysawiaja to co kupia lub ktos im przyniesie aby wstawili i sprzedali, czesto osoby takie nie posiadaja zezwolenia na bron.
Wiec zapytam czego oczekujesz ? Sig Sauer nie jest w stanie sie okreslic kiedy wypusci nowa partie P 210 a Ty oczekujesz, ze ktos poda Ci date kiedy na niemieckiej aukcji pojawi sie polski VIS ?
Ty naprawde tak na powaznie ?

Nie wiem kto podawal taka informacje, nawet nie zamierzam sprawdzac kto ale to Jakis prorok lub wrozbita.
No chyba, ze sam tlucze podroby wiec wie z pierwszej reki.
Aby nie klepac po klawiaturze bez sensu podam Ci kiedy pojawi sie nastepny VIS z orzelkiem,
Otorz pojawi sie on wtedy, kiedy sie pojawi. Proponuje wiec uzbroic sie w cierpliwosc.

-
W zakresie o którym piszesz słucham uważnie i cierpliwie tłumaczę w czym i gdzie się myli. Jak go przekonam to dobrze, jeżeli nie to trudno, ale akurat w mojej profesji obrażanie rozmówcy to ostatnia rzecz na jaką mogę sobie pozwolić.Shooter7 pisze:Moze spojrzyj na to z innej strony.
Przychodzi do Ciebie ktos kto w zakresie Twojego wyksztalcenia / zawodu / profesji opowiada Ci bzdury, jak reagujesz ? / Co odpowiadasz ?
Do czego mam się niby przyznawać? Po pierwsze to nie ja kłóciłem się z POLARMSEM na temat tej aukcji. Ja tylko później napisałem jeden czy dwa krótkie komentarze. Po drugie, o ile pamiętam, oponenci panów z Kołobrzegu zupełnie nie chcieli uznać ich argumentów. A po trzecie POLARMS to nie jest na szczęście jedyne źródło wiedzy o broni historycznej na świecie.Shooter7 pisze:Sie wali babola, sie do tego przyznaje i nabywa troche pokory.
- Shooter7
w Moim przypadku tlumacze po sto razy i niestety nie do wszystkich dochodzi wiec czasami walne kawe na lawe co odczuwam po / w kieszeni ale jak misja. to misja
Ludzie sa rozni, ja tam za prawde sie nie obrazam, co najwyzej albo powiem albo przemilcze

Ludzie sa rozni, ja tam za prawde sie nie obrazam, co najwyzej albo powiem albo przemilcze

-
Z tymi orginalnymi VISami to jak z kombatantami - im dłużej od zakończenia wojny tym ich więcej