Dziś po przerwie 2 miesięcznej prawie, wyciągnąłem mojego Challenga na podwórkowe strzelanie.
Wysezonowałem przez 30 minut i rozpocząłem zabawę. Pierwsze 5 peletek przez chrono, pokazało 237-239. Czyli tyle na ile było nastawione przed odłożeniem.
Po 30 strzałach ponownie 5 peletek przez chrono, 246-253. Zdziwienie. Sporo wiało (od przodu i od tyłu) to nie byłem w stanie na tarczkach ocenić trajektorii, ale KZ wchodziły. Ponownie 30 strzałów i znów chrono 238-242.
Lufa czyszczona przed Zakrzowem, a potem było tylko Dzierżno i miedzy nimi może wystrzeliłem 50 peletek.
Śrut z pudełka nie ważony.
Miał ktoś tak może.
Wieczorem wyczyściłem lufę i zobaczę jutro. Specjalnie zapaskudzona nie była.
Steyr Challenge skoki prędkości
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Status: Offline
-
Re: Steyr Challenge skoki prędkości
Steyery to nie są karabinki bezproblemowe czasem maja swoje himery, może po tak długim czasie wypadało by zobaczyć zbijak i popychacz śrutu czy coś nie zaśniedziało, nie wpadł jakiś paproch. Taka delikatna konserwacja po dwóch miesiącach jest mile widziana. A potem schłodź system do temperatury w jakiej będziesz strzelał i przestrzel kartusz przez chrono jeśli skoki prędkości będą występowały nadal to trzeba będzie zajrzeć głębiej, na początek zajrzyj i wyczyścić iglicę zaworu strzałowego a potem to już jest tyle czynników, że można pisać książkę - od całej rozbiórki, ustawienie regulatora, ustawienie i wyczyszczenie stabilizera i kilka jeszcze rzeczy.
-
Re: Steyr Challenge skoki prędkości
Nie bardzo mi się chce rozkręcać karabinka. Jak dziś po wczorajszym czyszczeniu lufy sytuacja się powtórzy to pójdę śladem "paprocha".